Kiegyensúlyozott jövő, garantált nyugdíj

  • Érdekli mennyit érhet el Motiva garantált rendszeres díjas nyugdíjbiztosításunkkal?
  • Szeretné kihasználni az adójóváírás lehetőségét, és évi akár 130.000 forintos adójóváíráshoz jutni?
  • Tudja, hogy milyen garanciát kaphat nyugdíjaskori bevételére?
  • Kezdjünk el beszélgetni: online vagy személyesen!
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék
Érdekli a Motiva garantált nyugdíjbiztosítás?
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék

Motiva garantált nyugdíjbiztosítás

Kiszámítható megtakarítási lehetőséget ad nyugdíjas éveire, mivel garanciát nyújtunk a szerződésben előre meghatározott összeg kifizetésére a lejáratkor. Nyugdíjbiztosítására a befizetett díj 20%-ával megegyező, maximum évi 130 ezer forintos adójóváírást vehet igénybe.
Mostantól Motiva kiegészítő biztosításainkkal tartós egészségkárosodás esetén is biztonságban tudhatja nyugdíjcélú megtakarításait, részletekért látogasson el a Biztosítási védelem aloldalra.

A Motiva nyugdíjbiztosítás megfelel a törvényben előírtaknak, így segítségével az adójóváírási lehetőség igénybe vehető.

A 2013. november 18-án megjelent jogszabály-módosítás szerint 2014. január elsejétől 20%-os adójóváírás vehető igénybe a nyugdíjbiztosításokra.

A nyugdíjbiztosítás olyan életbiztosítás, ahol a biztosító akkor teljesít kifizetést, ha a biztosított betölti az öregségi nyugdíjkorhatárt vagy megszerzi a saját jogú nyugdíjszolgáltatásra való jogosultságát, vagy egészségi állapota legalább 40%os mértékben károsodik, vagy elhalálozik. Az egyösszegű szolgáltatás feltétele, hogy a nyugdíjbiztosítási szerződés létrejöttétől a biztosító teljesítéséig legalább 10 év elteljen, kivéve a biztosított halálát, 40%-os vagy azt meghaladó egészségkárosodását, valamint ha a biztosító teljesítése nem csökkenő összegű járadékszolgáltatás (Részletes tájékoztatást a járadékszolgáltatásról a termék különös feltételeiben, illetve az adózási tájékoztatóban talál).

Ön minden évben a nyugdíjbiztosítási díj 20%-nak megfelelő, de legfeljebb 130 ezer forint SZJA adójóváírást kaphat.

Ez az adójóváírás csak az adott évben befizetett biztosítási díjakra számítandó és csak akkor tudja igénybe venni, amennyiben rendelkezik adóköteles jövedelemmel.

Fontos, hogy más adójóváírásra jogosító megtakarítási formákkal (önkéntes nyugdíjpénztár és NYESZ-R) együttesen maximum 280 ezer forint adójóváírást igényelhet vissza.

Ha Önnek több nyugdíjbiztosítási szerződése is van, akár több különböző biztosítónál, az adott évben az összes nyugdíjbiztosításra befizetett díj 20%-áról (maximum 130 ezer Ft) lehet adójóváírásként rendelkezni. 2015. január 1. után befizetett nyugdíjbiztosítási díj vonatkozásában több biztosító esetén az adójóváírást az adóhatóság a rendelkezési jogosultságot megalapozó nyugdíjbiztosítási szerzôdésekre történő befizetésekkel arányosan teljesíti, vagyis a rendelkezést az összes olyan biztosító felé teljesíti, amelynél lévő nyugdíjbiztosításra történt rendelkezési jogosultságot megalapozó befizetés.

További tájékoztatást a nyugdíjbiztosításokhoz kapcsolódó adózási szabályokról a Dokumentumtár, 455 Motiva termékre keresve a Dokumentumtárunkban találhat.