Kiegyensúlyozott jövő, garantált nyugdíj

 • Érdekli mennyit érhet el Motiva garantált rendszeres díjas nyugdíjbiztosításunkkal?
 • Szeretné kihasználni az adójóváírás lehetőségét, és évi akár 130.000 forintos adójóváíráshoz jutni?
 • Tudja, hogy milyen garanciát kaphat nyugdíjaskori bevételére?
 • Kezdjünk el beszélgetni: online vagy személyesen!
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék
Érdekli a Motiva garantált nyugdíjbiztosítás?
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék

Motiva garantált nyugdíjbiztosítás

Kiszámítható megtakarítási lehetőséget ad nyugdíjas éveire, mivel garanciát nyújtunk a szerződésben előre meghatározott összeg kifizetésére a lejáratkor. Nyugdíjbiztosítására a befizetett díj 20%-ával megegyező, maximum évi 130 ezer forintos adójóváírást vehet igénybe.
Mostantól Motiva kiegészítő biztosításainkkal tartós egészségkárosodás esetén is biztonságban tudhatja nyugdíjcélú megtakarításait, részletekért látogasson el a Biztosítási védelem aloldalra.

Biztosítási védelem

Az élet kiszámíthatatlan, bármikor tud meglepetést okozni - sajnos kellemetlent is. Akár balesetről, akár betegségről van szó, a megelőzés mellett fontos az anyagi felkészülés is. Azon túl, hogy életünkben a legalacsonyabbra szorítjuk a kockázatokat, lényeges a váratlan helyzetekre való anyagi felkészülés is. Fontos, hogy olyan partnert válasszon egészsége és élete biztosításához, amely betartja ígéreteit és kézzelfogható támogatást nyújt, amikor arra a leginkább szükség van.

Az NN valóban ügyfelei mellett áll a nehéz helyzetekben, így 2010 óta közel 53 milliárd forintot fizetettünk ki számukra baleset, betegség vagy súlyos tragédia bekövetkezését követően.

Változatos védelmi palettánk lehetővé teszi, hogy Ön igényeinek leginkább megfelelő biztosítási csomagot állíthasson össze és azt akár élethelyzetének változásával módosíthassa is.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleinket a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk, ezért minél sokrétűbb biztosítási csomagot állít össze, annál nagyobb díjkedvezményt nyújtunk.

 

Motiva rendszeres díjas biztosításhoz köthető kiegészítő védelmek

Az NN Biztosító pénzügyi megoldásaival akkor kíván segítséget nyújtani, amikor arra Önnek igazán szüksége van.

Magyarországon jelenleg közel 400 ezren élnek minimum 40 %-os egészségkárosodással.  A rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők átlagosan havi 68 ezer forint ellátásban részesülnek. 

Ezekkel a kiegészítő biztosításokkal annak az alapvető célnak a megvalósulását tesszük lehetővé, amely miatt nyugdíjbiztosítását megkötötte, vagyis hogy egészségkárosodás esetén se kelljen nyugdíjas korára lemondania az Ön számára fontos dolgokról.

Egészségkárosodása esetén a Biztosító a Motiva nyugdíjbiztosítási szerződésben foglalt Egészségkárosodás szolgáltatását nem fizeti ki, hanem helyette a kiegészítő biztosítás szolgáltatását teljesíti. Ezen kiegészítő biztosítások célja, hogy a biztosított egészség károsodása esetén a nyugdíjbiztosítás ne szűnjön meg, azaz a nyugdíjelőtakarékkossági cél változatlanul érvényesüljön.

Mivel ezek a kiegészítők módosítják nyugdíjbiztosításának egyes szolgáltatásait és elemeit, ezért a részletekért olvassa el a tájékoztatót.

Díjátvállalás

Miben nyújt segítséget?

Jelen megoldással befektetése biztonságban marad, hiszen a nyugdíjbiztosítási szerződés díját, a kiegészítő biztosításokkal együtt minimum 40 százalékos egészségkárosodás esetén Ön helyett az NN Biztosító fizeti (i) rokkantsági ellátásra való jogosultság esetén a nyugdíjbiztosítás díjfizetési tartamának végéig, vagy a nyugdíjbiztosítás megszűnéséig, (ii) rehabilitációs ellátás esetén legalább 36. hónapig.

 • A Díjátvállalás kiegészítő biztosítás önmagában, más kiegészítő biztosítás nélkül is választható
 • A kiegészítő biztosítás díja nem növeli az adójóváírás alapját képező befizetett biztosítási díjat
 • Az NN biztosító által átvállalt díjak után adójóváírás nem vehető igénybe. Viszont Motiva befektetési egységhez kötött rendszeres díjas nyugdíjbiztosítás esetén eseti díjak befizetésével továbbra is élhet az adójóváírás lehetőségével

>További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 963 Díjátvállalás egészség károsodás esetén kiegészítő biztosításra keresve.

Egyösszegű szolgáltatás

Miben nyújt segítséget?

Amennyiben Ön az egyszeri, egyösszegű milliós nagyságrendű segítségre is igényt tart, például gyógyászati segédeszközök megvásárlása, esetleg lakás akadálymentesítése céljából, úgy 40-50% közötti egészségromlás esetén a biztosítási összeg 20%-át, 51-100% közötti egészségromlás esetén pedig a teljes biztosítási összeget kifizetjük.

 • Kifizetés után a kiegészítő biztosítás megszűnik
 • Csak a Díjátvállalás kiegészítő biztosítással együtt köthető
 • A kiegészítő biztosítás díja nem növeli az adójóváírás alapját képező befizetett biztosítási díjat

>További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 966 jelű Egyösszegű szolgáltatás egészségkárosodás esetén kiegészítő biztosításra keresve.

Egészségkárosodási járadék

Miben nyújt segítséget?

A rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás összege jelenleg átlagosan havi 68 ezer forint, vagyis igen alacsony. Ezen kiegészítő biztosításunk igénybevételével ezt az összeget tudja kiegészíteni. A járadék összege a nyugdíjbiztosításának éves díja alapján határozható meg, maximálisan az éves díj ötszöröse lehet. Ez azt jelenti, hogy évi 650 ezer Ft befizetése esetén Ön akár évente több mint 3 millió forint járadékot is kaphat havi kifizetésként.

 • Csak a Díjátvállalás kiegészítő biztosítással együtt köthető
 • A kiegészítő biztosítás díja nem növeli az adójóváírás alapját képező befizetett biztosítási díjat

>További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 964 jelű Járadék egészségkárosodás esetén kiegészítő biztosításra keresve.

További kockázati védelmek

Változatos védelmi palettánk lehetővé teszi, hogy Ön igényeinek leginkább megfelelő biztosítási csomagot állíthasson össze és azt akár élethelyzetének változásával módosíthassa is.

Az alább felsorolt kiegészítő biztosításokat nem csak Motiva nyugdíjbiztosításához kötheti meg.

Ezek a kiegészítő biztosítások nem módosíthatják nyugdíjbiztosításának szolgáltatásait. A részletekért olvassa el a tájékoztatót!

Jövedelemkiesés

Miben nyújt segítséget?

Jövedelempótló kiegészítő biztosítással a 30 napot meghaladó, balesetből vagy betegségből eredő keresőképtelenség vagy a várakozási időt követő 30 napot meghaladó munkanélküliség miatti jövedelemkiesés esetén is megőrizheti anyagi biztonságát.

> További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a '930 Jövedelempótló kiegészítő biztosítás'-ra keresve.

Mellrák elleni védelem

Miben nyújt segítséget?

Mellrák gyanúja esetén maximum 10 munkanapon belül diagnosztikai vizsgálatot szervezünk Önnek. Mellrákdiagnózis megállapításakor egyösszegű kifizetéshez juthat, hogy a gyógyulásnak ne legyen anyagi gátja.

> További információkat a Dokumentumtárban  olvashat, a Terméknév mezőben a 937 Mellrák kiegészítő biztosításra keresve.

Rák elleni védelem

Miben nyújt segítséget?

Fedezetet nyújt valamennyi rákos megbetegedésre, így a nőknél gyakori méhnyakrákra és a férfiaknál kritikus prosztatarákra is. Lehetővé teszi a diagnózis mihamarabbi felállítását és fedezi a vizsgálat költségét. Gyanú beigazolódása esetén készpénzkifizetéssel támogatjuk felépülését, hogy a nehéz időszakban arra tudjon figyelni, ami igazán fontos Önnek.

> További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 936 Rosszindulatú daganatos betegségek kiegészítő biztosításra keresve.

32 súlyos betegség elleni védelem

Miben nyújt segítséget?

Biztosítás, amely 32 meghatározott betegség, műtét és egészségügyi állapot (pl. rák, szívinfarktus, agyvérzés) bekövetkezése esetén akár többszöri egyösszegű kifizetést nyújthat, hogy segítsen Önnek orvosi költségei fedezésében, ezen felül támogatja Önt a felépüléshez vezető úton.

> További információkat a Dokumentumtárban  olvashat, a Terméknév mezőben a 935 32 súlyos betegség kiegészítő biztosításra keresve. 

Műtétek és kisebb sebészeti beavatkozások térítése

Miben nyújt segítséget?

Egyszeri egyösszegű kifizetés a biztosított műtétje vagy őt érintő kisebb sebészeti beavatkozás esetén. A szolgáltatás egymást követően többször is elérhető az "A" jelű Műtéti és kisebb sebészeti beavatkozások listában szereplő térített beavatkozások esetében, mely egy éven belül maximum a biztosítási összeg ötszöröséig terjedhet.

Amennyiben a műtétre balesetből fakadóan kerül sor, akkor a szolgáltatás a biztosítás megkötését követő naptól elérhető, míg betegségből eredő műtét esetén abban az esetben, ha a betegség legalább 180 nappal a biztosítás kezdete után alakul ki.

> További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 927 Műtétek és sebészeti beavatkozások kiegészítő biztosításra keresve. 

Kórházi ápolás

Milyen segítséget nyújt?

Napi pénzbeli térítést fizet 24 órát meghaladó kórházi ellátás esetén, maximum 180 napig. Amennyiben betegség miatt van szükség kórházi ápolásra, abban az esetben térítünk, ha a betegség legalább 180 nappal a biztosítás kezdete után alakul ki. A szolgáltatás gyermek születése esetén is igénybe vehető, de csak abban az esetben, ha a biztosítás megkötése legalább 360 nappal a szülés előtt történik.

> További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 918 Kórházi napi térítés kiegészítő biztosításra keresve. 

Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás

Milyen segítséget nyújt?

Egyszeri, egyösszegű kifizetést nyújt, a biztosított balesetből eredő maradandó egészségkárosodása esetén.
Hozzájárul a gyógykezelés, felépülés költségeihez.

> További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 946 Baleseti egészségkárosodás kiegészítő biztosításra keresve. 

Baleseti halál

Miben nyújt segítséget?

Egyszeri, egyösszegű kifizetést nyújt a biztosított balesetből eredő halála esetén. Közlekedési baleset esetén 25%-kal magasabb összegű szolgáltatást nyújt. Célszerű olyan összegre kötni, ami legalább a biztosított három-ötévi jövedelmének felel meg. Az életbiztosítás számos előnnyel rendelkezik a bankszámlán tartott pénzhez vagy értékpapírban tartott befektetéshez képest haláleset bekövetkezésekor:

 • A kifizetés nem képezi a hagyaték részét.
 • A megjelölt kedvezményezett gyorsan hozzájut a pénzhez.
 • Nem kell hónapokig várni a kifizetésre, a halotti bizonyítvány benyújtását követően akár két héten belül kifizetésre kerül a biztosítási összeg.
 • A biztosító által kifizetett összeg illeték- és adómentes.

> További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 945 Baleseti halál kiegészítő biztosításra keresve. 

Haláleset

Miben nyújt segítséget?

Egyszeri, egyösszegű kifizetést nyújt a biztosított halála esetén, ami pénzügyi segítséget biztosít a hátramaradottaknak. Célszerű olyan összegre kötni, ami legalább a biztosított három-ötévi jövedelmének felel meg. Az életbiztosítás a megjelölt kedvezményezett részére számos előnnyel rendelkezik a bankszámlán tartott pénzhez vagy értékpapírban tartott befektetéshez képest haláleset bekövetkezésekor:

 • A kifizetés nem képezi a hagyaték részét.
 • A megjelölt kedvezményezett gyorsan hozzájut a pénzhez.
 • Nem kell hónapokig várni a kifizetésre, a halotti bizonyítvány benyújtását követően akár két héten belül kifizetésre kerül a biztosítási összeg.
 • A biztosító által kifizetett összeg illeték- és adómentes.

> További információkat a Dokumentumtárban olvashat, a Terméknév mezőben a 951 Halálesetre szóló kiegészítő biztosításra keresve