Számít a jövő - hero

Számít a jövő ajánlat

  • Kockázati védelemre van szüksége és egyúttal rugalmas befektetési megtakarítási formát is keres?
  • Szeretne az egyszeri díj után 3 év alatt összesen 1,5 százalék bónusz jóváírást kapni?
Érdekel a lehetőség Miért éri meg Önnek?

Számít a jövő - termékismertető

A jövő akkor számít, amikor Önről szól

Amennyiben Önnek széleskörű biztosítási védelemre és egyszeri díjas, nagyobb befektetési lehetőségre van szüksége, akkor Önnek szól a Számít a jövő ajánlat. Ebben az ajánlatban most elérhető Önnek a 738 és 748 jelű befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, melyet eddig csak azon NN ügyfeleknek biztosítottuk, akik lejáró szerződéssel rendelkeztek.

Forintos eszközalapok

Forintos eszközalapok

Alacsony kockázat

Alacsony kockázatú eszközalapok

Téma megjelenítő

Nemzetközi kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely kamatozó értékpapírok széles skálájába fektet be az egész világon, ideértve a fejlett és a fejlődő piacokat is. A befektetések magasabb hozamú országokra való kiterjesztésével nem pusztán a potenciálisan magasabb jövedelemből származik előny, hanem az árfolyamnyereséggel kapcsolatos lehetőségekből is.

Mögöttes befektetési alapok: Xtrackers II Global Aggregate Bond Swap UCITS ETF Share Class: 5C - EUR Hedged

Első árfolyam: 2018. április 19.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

Magyar kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen forintban denominált közép- és hosszú lejáratú kötvénybefektetéseket tartalmaz.

Mögöttes befektetési alapok: ING International Hungarian Bond

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 4 év

Magyar pénzpiaci eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen rövid lejáratú értékpapírokba fektet, amelyek kamatláb-érzékenysége alacsony, azaz a piaci kamatláb ingadozása kevésbé befolyásolja árfolyamuk alakulását.  A hitelkockázat csökkentése érdekében az eszközalap olyan mögöttes alapok közül választ, amelyek elsősorban állampapírokat és diszkont kincstárjegyeket tartalmaznak.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 2 év

Kockázatvállalás, passzív

Kockázatos, mérsékelt ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Téma megjelenítő

Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amely(ek) törekszik arra, hogy kedvezőtlen piaci körülmények között is attraktív hozamot érjen(ek) el. Az eszközalap sem tőke-, sem hozamgaranciát nem tartalmaz. A mögöttes alap a befektetések széles skáláját alkalmazhatja a tradicionális befektetésektől (részvények, kötvények, pénzpiaci instrumentumok, ingatlanpiaci befektetések, nyersanyag szektor befektetések és devizák) a nem tradicionális, úgynevezett alternatív befektetésekig (hedge fund, műtárgy, infrastrukturális befektetések). A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszú távon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Multi Asset

Első árfolyam: 2016. április 11.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Biztonság vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap elsődlegesen az alacsonyabb kockázatú értékpapírok nagyobb részaránya révén stabilizált. Az eszközalap befektetéseit nagyrészt magyar állampapírok alkotják, amelyek mellett külföldi részvénybefektetések is helyet kapnak. A biztonságos állampapírok teljesítményét hosszú távon már jelentősen javíthatják a részvények.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 6 év

Egyensúly vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap befektetéseit hazai kötvények (irányadó arányuk: 50%) és külföldi részvények (irányadó arányuk 50%) alkotják. A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszútávon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 8 év

Lendület vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy hosszú távon kiemelkedő hozamot érjen el, megfelelő kockázatvállalás mellett megfelelően diverzifikált befektetési portfólió kialakítása révén, a kiválasztott befektetési eszközök segítségével. Az eszközalap befektetéseit nagyrészt nemzetközi részvények és emellett külföldi kötvények alkotják. A részvénybefektetések rövid távon jelentős árfolyamingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszú távon magasabb hozamot eredményezhetnek. A kötvény befektetések a fejlődő piacot célozzák meg, a részvénybefektetések mind a fejlődő, mind globális fejlett piaci részvényeket vásárolják. Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2030 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2030-ra optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2035 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2035-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 15 év

Céldátum 2040 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2040-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 20 év

Céldátum 2045 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2045-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 25 év

Céldátum 2050 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2050-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2019. szeptember 24.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 30 év

Kockázatvállalás, aktív

Kockázatos, ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Téma megjelenítő

Energia szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen az energiaszektorban tevékenykedő vállalatok részvényeibe fektet, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. Így segítségével elérhetők az olaj és gáz (kutatás, termelés, értékesítés, finomítás és szállítás), továbbá az energiaszektorhoz kötődő felszerelés és szolgáltatások területén aktív cégek papírjai.

Mögöttes befektetési alapok: NN (L) Energy

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Európai részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el azzal, hogy olyan befektetési alap(ok)ba fektet, amely(ek) vagyonát Európa részvénypiacain található, illetve Európa területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fekteti. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) European Sustainable Equity

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Fejlődő piaci részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el olyan mögöttes alap(ok)on keresztül, amely(ek) a fejlődő országok részvénypiacain található, illetve azok területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fektet(nek). A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Xtrackers MSCI Emerging Markets ESG UCITS ETF

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Globális lendület részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen olyan vállalatok részvényeibe fektet, amelyek a globális átlagnál magasabb jövedelem-növekedést érhetnek el, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül.

Mögöttes befektetési alapok: NN (L) Global Equity Opportunities

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

IT szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsődlegesen olyan, az információtechnológiai szektorban működő, a világ bármely országában bejegyzett vagy tőzsdéjén kereskedett vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektet, amelyek profitálhatnak az információs technológia területén végzett fejlesztésből, e technológia fejlődéséből, valamint e technológiák alkalmazásából. A következő területeken aktív vállalatok érintettek: szoftvergyártó és -fejlesztő vállalatok (ideértve az internet, alkalmazások, rendszer- és/vagy adatbázismenedzsment, valamint IT-tanácsadó és -szolgáltató cégeket) továbbá hardver- és IT-felszerelést gyártó vállalatok (ideértve a kommunikációs hardver, számítógép, kiegészítők, elektronikus hardver, valamint félvezetők és azzal kapcsolatos termékek előállítására szolgáló eszközök és anyagok gyártóit). Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Funds - Global Technology Fund I-ACC-Euro (euróra fedezett)

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Kínai részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan részvények és/vagy más átváltható értékpapírok diverzifikált portfóliójába fektet, amelyek kibocsátói a Kínai Népköztársaság, Hongkong és Tajvan tőzsdéin jegyzett vagy forgalmazott vállalatok. Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Greater China Equity

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Magyar részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap vagyonát magyar részvénytársaságok részvényeibe fekteti, döntően a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, jó likviditással és hosszútávon kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező részvényekből válogatva.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Megatrend részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektessen, amelyek a gazdasági ciklusokon átívelő, hosszú távú és az egész világra jelentős hatással bíró folyamatokból, a globális megatrendekből és azok hatásaiból profitálhatnak, ezáltal hosszú távon a globális átlagnál magasabb jövedelem növekedést érhetnek el. Ezek a globális megatrendek lehetnek többek között a digitalizáció, technológiai fejlődés, mesterséges intelligencia, innováció, globális klímaváltozás, környezeti fenntarthatóság, erőforrás gazdálkodás, urbanizáció, demográfiai változások vagy a globalizáció. Az eszközalap a befektetési politikát mögöttes alap(ok)on keresztül valósítja meg. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Nemzetközi egészségügyi részvény eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb osztalékjövedelmet és tőkenövekményt érjen el a világ bármely országának részvénypiacán található, illetve bejegyzett olyan vállalatok részvényeibe történő befektetésekkel, amelyek aktív tevékenységet folytatnak az egészségügyi szektorban. Ez többek között a következő iparágakban tevékenykedő vállalatokat érinti: egészségügyi berendezések és szolgáltatások, gyógyszerek és biotechnológiai termékek fejlesztése, előállítása és terjesztése. Az eszközalap célkitűzéseit mögöttes alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Health Care

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

USA részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el olyan mögöttes alap(ok) vásárlásával, amelyek vagyonukat az USA részvénypiacain forgalmazott, illetve az Amerikai Egyesült Államok területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fekteti(k). A mögöttes alap(ok)nál alkalmazott diverzifikáció következtében e részvények az egyedi értékpapírokban rejlő kockázatoknál alacsonyabb kockázati szinten biztosíthatnak vonzó hozamot a teljes portfóliónak. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Xtrackers MSCI USA ESG UCITS ETF

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Eurós eszközalapok

Eurós eszközalapok

Alacsony kockázat

Alacsony kockázatú eszközalapok

Téma megjelenítő

Európai kötvény eszközalap - B sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely euróban meghatározott európai kötvények diverzifikált portfóliójába fektet be. A mögöttes alap elsősorban kiváló minősítésű (AAA - BBB- minősítésű) állampapírokat és vállalati kötvényeket tartalmazhat.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Euro Fixed Income

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 4 év

Euró Likviditás eszközalap - B sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapo(ka)t vásárol, amely(ek) euróban meghatározott rövid futamidejű fix kamatozású eszközökbe, pl. államkötvényekbe (állam által garantált kötvényekbe), változó kamatozású kötvényekbe és vállalati kötvényekbe fektet(nek) be. A mögöttes alap(ok) elsősorban alacsony hitelkockázatú (AAA - BBB- minősítésű) állampapírokat és vállalati kötvényeket tartalmazhat(nak).

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Euro Short Duration

Első árfolyam: 2016. január 13.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 1 év

Kiemelt védelmű vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely alap célja az, hogy részesüljön egy jól ismert európai részvényindex teljesítőképességének felső tartományában, miközben igyekszik napi szinten fenntartani az előző 365 naptári nap során elért legmagasabb nettó eszközérték 90%-át. A vagyonkezelő olyan mögöttes alapba fektet, amely a fent meghatározott célt úgy próbálja meg elérni, hogy dinamikusan átcsoportosít a részvények és rögzített kamatozású és/vagy pénzpiaci eszközök között.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Protection

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 10 év

Nemzetközi kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely kamatozó értékpapírok széles skálájába fektet be az egész világon, ideértve a fejlett és a fejlődő piacokat is. A befektetések magasabb hozamú országokra való kiterjesztésével nem pusztán a potenciálisan magasabb jövedelemből származik előny, hanem az árfolyamnyereséggel kapcsolatos lehetőségekből is.

Mögöttes befektetési alap: Xtrackers II Global Aggregate Bond Swap UCITS ETF Share Class: 5C - EUR Hedged

Első árfolyam: 2018. április 19.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

Kockázatvállalás, passzív

Kockázatos, mérsékelt ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Téma megjelenítő

Aktív hozamfigyelő kötvény eszközalap - B sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap célja attraktív hozam elérése minden piaci körülmények között. Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet be, amely(ek) abszolút hozamú szemlélet alapján fektet(nek) be a kötvénypiaci eszközök széles skálájában rejlő lehetőségeket kihasználva. A mögöttes alap(ok) főleg állampapírokba, vállalati hitelviszonyt megtestesítő papírokba, fejlődő piaci adósságpapírokba és eszközzel fedezett értékpapírokba fektet(nek) be. A mögöttes alap(ok) kisebb mértékben nyitott devizapozíciót is felvállalhat(nak).

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Absolute Return Bond

Első árfolyam: 2016. április 11.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 4 év

Aktív hozamfigyelő prémium vegyes eszközalap - B sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amely(ek) törekszik arra, hogy kedvezőtlen piaci körülmények között is attraktív hozamot érjen(ek) el. Az eszközalap sem tőke-, sem hozamgaranciát nem tartalmaz. A mögöttes alap a befektetések széles skáláját alkalmazhatja a tradicionális befektetésektől (részvények, kötvények, pénzpiaci instrumentumok, ingatlanpiaci befektetések, nyersanyag szektor befektetések és devizák) a nem tradicionális, úgynevezett alternatív befektetésekig (hedge fund, műtárgy, infrastrukturális befektetések). A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszú távon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Multi Asset Premium

Első árfolyam: 2016. április 11.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alapokba fektet, amelyek törekszenek arra, hogy kedvezőtlen piaci körülmények között is pozitív hozamot érjenek el. A mögöttes alap a befektetések széles skáláját alkalmazhatja a tradicionális befektetésektől (részvények, kötvények, pénzpiaci instrumentumok, ingatlanpiaci befektetések, nyersanyag szektor befektetések és devizák) a nem tradicionális befektetésekig.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Multi Asset

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2025 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2025-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

 

Céldátum 2030 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2030-ra optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2035 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2035-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 15 év

Céldátum 2040 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2040-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 20 év

Céldátum 2045 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap
2045-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök  irányába.

Első árfolyam: 2019. szeptember 24.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 25 év

Kockázatvállalás, aktív

Kockázatos, ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Téma megjelenítő

Euró-zóna részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alapokba fektet, amelyek vagyonukat az Európai Monetáris Unió részvénypiacain található, illetve az Európai Unió területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fektetik be.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Euro Equity

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Euró-zóna vállalati kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alapot vásárol, amely pénzügyi, illetve vállalati szereplők euróban, vagy más OECD-devizában kibocsátott adósságleveleibe fektet. Ezeknek a  vállalatoknak a hitelkockázata bár alacsony kockázatot képviselnek magasabb az európai államok hitelkockázatánál. Az eszközalap kockázata egy Magyarországon megszokott kötvényalapéhoz hasonló.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Euro Credit

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

Fejlődő részvénypiacok magas osztalékú eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, melyek Latin-Amerika (beleértve a Karibi-térséget), Ázsia (kivéve Japánt), Kelet-Európa, a Közel-Kelet és Afrika olyan feltörekvő vagy fejlődő országaiban alapított, illetve az ottani tőzsdéken jegyzett vagy forgalmazott vállalatok részvényeibe fektet(nek) be, amelyek vonzó osztalékhozamot kínálnak. A portfólió különböző országok és iparágak között diverzifikált.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Emerging Markets High Dividend

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Globális ingatlancégek részvény eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amelyek vagyonukat a világ részvénypiacain bejegyzett, ingatlanpiacon aktív vállalatok részvényeibe fektetik be.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Global Real Estate

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

IT szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen az információtechnológiai szektorban működő vállalatok részvényeibe fektet, földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül. Így segítségével elérhetők a szoftver- és hardvergyártó vállalatok papírjai.

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Global Technology Fund I EUR Hedged

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Kínai részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely olyan részvényekbe fektet, amelyek kibocsátói a Kínai Népköztársaság, Hongkong és Tajvan tőzsdéin jegyzett, vagy forgalmazott vállalatok.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Greater China Equity

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Megatrend részvény ESG eszközalap - B

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektessen, amelyek a gazdasági ciklusokon átívelő, hosszú távú és az egész világra jelentős hatással bíró folyamatokból, a globális megatrendekből és azok hatásaiból profitálhatnak, ezáltal hosszú távon a globális átlagnál magasabb jövedelem növekedést érhetnek el. Ezek a globális megatrendek lehetnek többek között a digitalizáció, technológiai fejlődés, mesterséges intelligencia, innováció, globális klímaváltozás, környezeti fenntarthatóság, erőforrás gazdálkodás, urbanizáció, demográfiai változások vagy a globalizáció. Az eszközalap a befektetési politikát mögöttes alap(ok)on keresztül valósítja meg. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Nemzetközi egészségügyi részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely az egészségügyi szektorban működő vállalatok részvényeibe fektet, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. Az egészségügyi berendezéseket és szolgáltatásokat, gyógyszereket és biotechnológiai termékeket fejlesztő, előállító és terjesztő vállalatok részvényei érhetők el az alap segítségével.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Health Care

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Nemzetközi részvénypiaci ESG eszközalap - B

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amelyek a világ bármely országában működő, tőzsdén jegyzett vagy forgalmazott vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektet. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Global Sustainable Equity

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

 

Presztízs és luxus szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsősorban nagynevű világmárkák részvényeibe nyújt befektetési lehetőséget, iparágtól függetlenül. Segítségével elérhetőek például a Gucci, Rolex, BMW és a Hilton papírjai.

Mögöttes befektetési alap: Amundi S&P Global Luxury UCITS ETF

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

USA részvénypiaci eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen az USA legmegbízhatóbb, legjelentősebb tőkeerejű vállalatainak részvényeibe fektet be, így segítségével az amerikai tőzsde teljesítményéből részesedhetünk.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) US Enhanced Core Concentrated Equity

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Számít a jövő - kapcsolat banner