Történelmünk

Történelmünk

2015. április 1-től NN Biztosító néven folytatja tevékenységét az ING Biztosító. A cég 2014-ben is megőrizte vezető pozícióját a magyarországi életbiztosítási piacon, sőt a piac egészénél jelentősebb növekedést tudott felmutatni a Motiva nyugdíjbiztosítások sikerének köszönhetően.  Az NN célja növelni a magyar társadalom életbiztosítási védelmét.

2015-től az ING Csoport életbiztosítási üzletága világszerte NN név alatt folytatja működését, míg az ING Bank változatlan néven nyújtja tovább a banki szolgáltatásokat. A szétválással a biztosítási üzletág ismét önálló egységet alkot.

2014-ig az ING Csoport fogta össze a banki és biztosítási üzletágakat, azonban 2014-ben az NN Csoport különvált a mostantól már csak banki szolgáltatásokra koncentráló ING Csoporttól. Szintén ebben az évben az NN Csoport tőzsdére lépett.

Magyarországi működését 1991-ben kezdte meg a Nationale-Nederlanden Biztosító, és 1997 óta meghatározó szereplő a magyar életbiztosítási piacon. Az NN Biztosító 2001 és 2015 márciusa között az ING Csoport részeként ING Biztosító néven működött Magyarországon.

Az ING Csoport Nationale-Nederlanden és az NMB Postbank Group összeolvadásával 1991-ben jött létre, komplex pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó konglomerátumként. Az ING márka a felvásárlások, az európai terjeszkedés és a sokoldalú szolgáltatások következtében vált ismert és kedvelt márkává. Az egyesülés következtében egy kiemelkedően erős vállalat jött létre, amely erejét külföldi terjeszkedéshez is hatékonyan fel tudta használni. 

Az ING Csoport elődjeként a Nationale-Nederlanden az 1960-as és 70-es években elsősorban az Egyesült Államokban terjeszkedett, de felvásárlások révén a vállalat Ázsiában is piacra lépett, és zöldmezős beruházásokat Európában is megvalósított. 

A Nationale-Nedelanden 1963-ban jött létre, amikor két holland vállalat, a De Nedelanden van 1845 és a De Nationale Levensverzekering-Bank egyesült, de az együttműködés már 1932-ben megkezdődött, amikor a két cég csoportos nyugdíjszolgáltatásokat kínált cégeknek és egyéb társulásoknak.

Az NN Csoport történelme több mint 175 évre nyúlik vissza. 1845-ben két unokatestvér alapította meg vállalatunk elődjét egy holland kisvárosban. A cég ekkor elsősorban tűzkárokkal kapcsolatos biztosításokra és azok megelőzésére fókuszált. 1845-ben a vállalat Hágába költözött és De Nederlanden van 1845 néven üzemelt tovább. Ezzel közel egy időben, 1863-ban kezdte meg működését a Nationale Levensverzekering-Bank Rotterdamban, az akkor üzemelő kevés életbiztosító társaságok egyikeként. 

Nem sokkal az alapítást követően a De Nederlanden van 1845 külföldi terjeszkedésbe kezdett. A 19. században kézenfekvő volt a nyitás a holland gyarmatok felé, de Európán belül és a világ egyéb tájain is irodákat nyitott a társaság. A századfordulóra már 400 képviselő és ügynök dolgozott az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásán.