Társadalmi szerepvállalásunk

Szellemiségünk és értékeink képezik társadalmi szerepvállalásunk alapját. Odafigyelünk ügyfeleinkre, hogy a legjobbat hozzuk ki az emberekből. Tiszteljük egymást és a világot, amelyben élünk. Úgy viselkedünk az emberekkel, ahogyan azt másoktól is elvárjuk. Átláthatóan működünk, őszintén kommunikálunk, és érthető nyelvezetet használva célozzuk meg a probléma lényegét. Alaposan elmagyarázzuk termékeink és szolgáltatásaink feltételeit, kockázatait, hozamait és költségeit. Társadalmilag felelős vállalatként tisztességgel járunk el ügyfeleinkkel és partnereinkkel, az összes vonatkozó törvényt, szabályozást, belső szabályzatot és irányelvet betartva működünk. 

Társadalmi felelősségvállalásunk

A társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható fejlődés és az egészséges életmód egyaránt fontos az NN számára. Célunk, hogy felelősségvállalási, valamint szponzorációs tevékenységünk által minél több emberhez juttathassuk el a gondoskodás üzenetét.

Társadalmi felelősségvállalási programjaink

Az ügyfélélmény növelése számunka nem csak üzleti kérdés, de felelősségvállalás is. Tevékenységünk középpontjában ügyfeleink állnak, munkánkat az ő igényeik figyelembevételével végezzük nap, mint nap. Azért dolgozunk, hogy segítsünk ügyfeleinknek pénzügyi biztonságuk megteremtésében, amelyhez innovatív megoldásaink révén szeretnénk hozzájárulni. Élethelyzethez igazodó ajánlatainkkal ott vagyunk, ahol ügyfeleinknek szüksége van ránk. 

Társadalmi felelősségvállalásunk részeként olyan ügyekre szeretnénk rátapintani, amelyek társadalmunkat érintik. Támogatjuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek megkönnyítik a következő generációk életét. 2015 óta támogatjuk a  Társadalmi Innovációs Verseny megrendezését, partnerünkkel, a Junior Achievement Alapítvánnyal együttműködve számos diákkal ismertették meg önkénteseink a társadalmi innováció fogalmát. A programban az elmúlt évek alatt több mint 50 NN önkéntes vett részt. 2017-ben először Árnyéknapot szerveztünk, ahol felsőoktatásban tanuló diákok csatlakozhattak az NN munkatársaihoz egy napra, hogy közelebbről is megismerhessék munkájukat, hivatásukat. 

2017-ben csatlakoztunk az Integrom programhoz, hogy NN önkéntes mentoraink segítségével támogathassuk a programban résztvevő roma diákokat a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben.

Az NN Biztosító és az NN Csoport komoly lépéseket tesz azért, hogy a vállalat ökológiai lábnyomát minimálisra tudja csökkenteni. Folyamataink leegyszerűsítésével igyekszünk papírhasználatunkat folyamatosan csökkenteni, ezzel óvva és védve természeti erőforrásainkat.

Társadalmilag felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy aktívan tegyünk a környezetért, ahol élünk, és védjük azt.  Amikor a környezetünket védjük a jövőnkről gondoskodunk. 2021-ben először NN Szedd a lábad! plogging akciót hirdettünk a JÖN Alapítvány szakmai támogatásával. A plogging vagy magyarul a szemétszedő futás egy olyan környezettudatos sporttevékenyég, amikor a futók saját egészségük megőrzése mellett a környezetük szépítésére is gondot fordítanak. 

Szponzoráció

Az NN Biztosító elkötelezetten támogatja a futást, nem csupán Magyarországon, de világszerte is, hiszen ez egy olyan sport, amellyel könnyen tehetünk lépéseket egy egészségesebb, teljesebb élet irányába. 2015-ben volt először az NN Biztosító az Ultrabalaton főtámogatója, így a 2007. óta minden évben megrendezett Balaton-kerülő futás és kerékpározás hivatalos megnevezése 2015-től NN Ultrabalaton.

Az NN Ultrabalaton mellett 2015-ben és 2016-ban NN Family Run néven rendeztünk családi futónapot a Városligetben, majd 2017-ben a Night Run Budapest névadói voltunk.

2018-tól a Wizz Air félmaraton kiemelt társszponzora, és a félmaraton páros futamának névadója az NN Biztosító lesz. 

2015-ben és 2017-ben főtámogatóként álltunk a TEDx Youth @ Budapest konferencia mellé. Az NN Biztosítónál hiszünk abban, hogy a következő generáció olyan értékes és változást hozó gondolatokat tud megosztani, amelyek segítenek abban, hogy friss szemmel nézzünk a minket körülvevő, folyamatosan változó világra. Fontosnak tartjuk a hosszú távú tervezést és a tudatos életvezetést, ebben szeretnénk a fiatalok partnerei lenni - meghallva azt, hogy ők hogyan gondolkodnak saját jövőjükről, milyen kihívásokat látnak maguk és a társadalom előtt.