Az NN-ről

Kik vagyunk?

A mai NN Biztosító 1991-ben, zöldmezős beruházásként jelent meg Magyarországon Nationale-Nederlanden néven. Cégünk volt az első kizárólag életbiztosítást kínáló vállalat hazánkban. 1997-re piacvezetők lettünk és továbbra is meghatározó szereplői vagyunk a magyar életbiztosítási piacnak.

Az NN Biztosító számos kiemelkedően sikeres biztosítási és pénzügyi terméket vezetett be elsőként Magyarországon. Cégünk úttörő volt többek között a befektetéshez kötött életbiztosítások bevezetésében, a piacon elsőként nyújtottunk időseknek szóló garantált kibocsátású biztosításokat, és az elsők között jelentünk meg a piacon garantált kifizetést kínáló nyugdíjbiztosítással is.

Az NN Biztosító 2001 és 2015 márciusa között az ING Csoport részeként ING Biztosító néven működött Magyarországon. Az ING Csoport 2014-es szétválásának következményeképpen az ING Csoport életbiztosítási üzletága világszerte NN név alatt folytatja működését, míg az ING Bank változatlan néven nyújtja tovább a banki szolgáltatásokat. 2015. április 1-től NN Biztosító néven, változatlan minőségben és elkötelezettséggel szolgáljuk ki ügyfeleinket.

Cégünk termékei az életbiztosítások és hosszú távú megtakarítások széles skáláját ölelik fel. Kínálunk kockázati életbiztosítást, amellyel ügyfeleink gondoskodhatnak saját és szeretteik biztonságáról. Hagyományos biztosításaink segítségével hosszú távú, biztonságos megtakarítási lehetőséget ajánlunk biztosítási védelemmel. Befektetési egységekhez kötött életbiztosításainkhoz ügyfeleink számos eszközalap közül válogatva állíthatják össze egyéni befektetési portfóliójukat kockázatvállalási hajlandóságuknak megfelelően. Ezen termékeink elérhetőek forint- és euró-alapon egyaránt. Nyugdíjbiztosításaink garantált és befektetési egységekhez kötött formában is választhatók.

Az NN Biztosító elkötelezett az esetleges visszaélések megelőzésében, hatékony felderítésében, kezelésében azért, hogy az ügyfelei kezelt pénzét, valamint saját vagyoni eszközeit minden körülmények között meg tudja óvni. Ezért az NN Biztosító belső és külső csalások elleni védelmi rendszert működtet, - ami az értékesítéstől a szolgáltatásig vizsgálja a gyanús eseteket – ezzel csökkentve az esetleges visszaélések bekövetkezésének kockázatát, különös tekintettel azokra a folyamatokra, ahol pénzmozgás van jelen és közvetlen pénzbeli veszteséget okozhat egy visszaélés. A gyanús esetek leleplezésében a Biztosítónak segítségére vannak az előre beazonosított csalási sémák, a rendszeresen vizsgált indikátorok (“red flagek”), valamint a teljes folyamatot csalásellenes szakértők vizsgálják. Bizonyos esetekben a Biztosító az információszerzéshez magánnyomozókat alkalmaz, illetve szükség esetén az NN Csoport CSI területét (Vállalati Biztonsági Vizsgálati csoport) és a rendőrséget is bevonja.

Termékeink és szolgáltatásaink az országban bárhol elérhetőek. Mintegy 1300 szerződött partnerünk az érdeklődővel egyeztetett időpontban és helyszínen segít feltérképezni az egyéni igényeket, és megtalálni a megfelelő biztosítási védelmet, pénzügyi megoldást. 

Célunk

Az elmúlt évtizedek során az NN Biztosító sok izgalmas időszakon és változáson ment keresztül, de célunk ugyanaz maradt. Azért vagyunk, hogy segítsünk ügyfeleinknek pénzügyi biztonságuk megteremtésében.

Ennek érdekében munkánkat három alapvető értékre alapozzuk: odafigyelés, átláthatóság és elkötelezettség. Mindig ezek az értékek határozzák meg tetteinket és mindazt, amiben hiszünk.

Vezetésünk

Az NN Biztosító Igazgatósága

nn_rolunk_img_Hollo-Bence-NN-Biztosito-CEO.jpg

Holló Bence
Elnök vezérigazgató, az Igazgatóság Elnöke

CzeneArpad.jpg

Czene Árpád
Igazgatóság tagja

nn-dr-sore-zsolt.jpg

dr. Sőre Zsolt
Igazgatóság tagja

szorath-attila-157x157

Szóráth Attila
Igazgatóság tagja

Az NN Biztosító Felügyelő Bizottsága

Sztanó Imre

Bosnyák Attila

Birgány Zsolt