Magazin / Balesetmegelőzés / Beszéljünk a balesetbiztosításról

Beszéljünk a balesetbiztosításról


Szerencsére nem minden esetben igaz Murphy törvénye, miszerint ami megtörténhet, az meg is fog történni (avagy ami elromolhat az el is romlik), mindenesetre sajnos benne van a pakliban, hogy a legjobb szándék ellenére, a legóvatosabban eljárva is megtörténhet egy komolyabb baleset. Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? Hogyan tudjuk intézni a biztosítóval az igénybejelentést? És mi a helyzet, ha több biztosításunk is van? Következzen néhány praktikus tanácsok baleset esetére.

Nem várt események sajnos bármikor, bárkivel megtörténhetnek, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk vagy nem kell rájuk felkészülni. Mindig reméljük a legjobbat, de készüljük fel a legrosszabbra - ha ezt az utat követjük, akkor tudjuk, hogy mi minden tőlünk telhetőt megtettünk. 


 

Keveseknek van balesetbiztosítása idehaza

Magyarországon 2021-ben mindössze a lakosság 15%-20 %-ának lehet valamilyen formában balesetbiztosítása, amely jócskán elmarad a nyugat-európai országokban tapasztalható 60-80%-os arányokhoz képest - derül ki Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) 2021-es adataiból. Köthetünk kifejezetten balesetbiztosítást, de bizonyos esetekben a lakás-, gépjármű- vagy bankkártyához kapcsolódó biztosítás is tartalmaz kiegészítő elemként meghatározott kockázatokra vonatkozó balesetbiztosítást is.

Számos élethelyzetre jó megoldás lehet

Egy megfelelően megválasztott balesetbiztosítás éppúgy lehet jó megoldás egy fiatalnak, mint egy vállalkozónak, esetleg egy családos vagy éppen egy idős embernek, attól függően, hogy milyen baleseti eredetű kockázatokat szeretnénk választani, lehet akár baleseti eredetű halál vagy maradandó egészségkárosodás, csonttörés, illetve baleset miatt szükségessé váló műtét, vagy kórházi ápolás esete is.

Kire köthetünk balesetbiztosítást?

Dönthetünk úgy, hogy saját magunkat biztosítjuk, de vannak olyan konstrukciók, amelyek esetén egy vagy több szerettünkre, családtagunkra is köthetünk balesetbiztosítást.  
 


 

Mennyibe kerül az NN Baleseti felépülés biztosítása?

A fizetendő díjat havi, negyedéves, féléves vagy éves időközönként fizethetjük. Attól függően, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnénk, hogy tartalmazzon a biztosítási csomagunk a havi pár ezer forinttól a tízezres nagyságrendig érhetők el balesetbiztosítási csomagok. Az online is megköthető NN Baleseti felépülés biztosításával kapcsolatos díj információkért érdemes kalkulálni, hogy teljesebb képet kaphassunk.

Milyen szolgáltatást kaphatunk az NN Baleseti felépülés biztosítása alapján?

Természetesen a biztosítási szolgáltatás összege függ attól, hogy melyik balesetbiztosítási csomagot választjuk, de általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb csomagot választunk, annál több balesetből eredő kockázatra tud védelmet nyújtani a biztosító baj esetén.Mi történik, ha nem fizetem a biztosításomat?

Fontos, hogy a biztosítási díjat mindig rendszeresen befizessük, hogy folyamatosan részesüljünk a biztosítási védelemben. A díjnemfizetés következményei az általunk választott alapbiztosítástól függően eltérőek lehetnek, de főszabály szerint a biztosítási védelem megszűnik.

Praktikus tippek, ha már megtörtént a baj

Megkönnyíthetjük a saját, illetve szeretteink dolgát is, ha az összes biztosítási kötvényt és szerződési feltételt rendezetten egy előre meghatározott helyen tartjuk. Ha fizikai kötvényről van szó, akkor mondjuk nevezzünk ki egy dedikált fiókot erre a célra, ha elektronikusan tároljuk, akkor is legyen egyértelmű, hogy melyik mappában található a dokumentum. Mindezekről célszerű egy családtagot is értesíteni arra az esetre, ha olyan baleset érne minket, aminek következtében mi nem tudunk intézkedni. 
Nem csak az a fontos, hogy hol tartjuk biztosításainkat és erről a helyről ki tud, de az is, hogy az összes biztosításunkról legyen egy átfogó információ arról, hogy melyik biztosítónál milyen biztosításunk van, és milyen eseményekre nyújt fedezetet. Ha erről van egy rendezett leírás például táblázatos formátumban, akkor baj esetén az adott, általunk megbízott szeretett személy is könnyedén és egyszerűen fog tudni segíteni nekünk.

Hogyan tudok intézkedni?

A Baleseti felépülés biztosítás pénzbeli szolgáltatást nyújtó elemei esetében szolgáltatás iránti igényét a biztosítónak kell írásban bejelentenie, a biztosítási esemény bekövetkezésétől számított 15 napon belül. A szolgáltatási igény teljesítéséhez szükséges dokumentumokat az Általános Életbiztosítási Szabályzat 2. számú melléklete tartalmazza, az igény bejelentéséhez szükséges dokumentumok letölthetőek a www.nn.hu dokumentumtárából.
Ha a benyújtott dokumentáció hiányos, a biztosító írásban kéri a hiánypótlást.
A különböző baleseti asszisztencia szolgáltatások elérhetősége a választott balesetbiztosítási csomag függvénye. A baleseti asszisztencia szolgáltatások, amelyeket a Teladoc Hungary Kft. nyújt, rendkívül hasznosak, és segíthetik a gyorsabb felépülést.

Miért az NN?

A több, mint 30 éve Magyarországon lévő NN Biztosító a hazai életbiztosítási piac meghatározó szereplője. 
Az NN baleseti felépülés biztosítása olyan átfogó megoldásokat kínál, amely súlyos baleset esetén a legrelevánsabb segítséget tudja nyújtani. Igénybevételével a pénzügyi szolgáltatáson túl az egyes baleseti csomagokhoz elérhető baleseti asszisztencia-szolgáltatásokkal kézzelfogható segítséget is kaphatunk, így biztonságban tudhatjuk magunkat és szeretteinket, amíg egyetlen feladatunk, hogy a felépülésre koncentráljunk.
A jövőt sajnos egyikőnk sem látja előre, viszont a lehetőség adott, hogy a nem várt helyzetekre legalább részben felkészülhessünk. Ha fontos számunkra családunk és gyermekünk anyagi biztonsága és jövője, éljünk az életbiztosítás lehetőségével. Éljünk a mában, de gondoljunk a holnapra.


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Reméljük a legjobbat, de készüljünk fel a legrosszabbra!

Nem várt esemény bármikor, bárkivel megtörténhet, felkészülni viszont fel tudunk ezekre. Az NN Baleseti felépülés biztosítása a váratlan helyzetekben is megoldást nyújthat.

Részletek

Hogyan védjük meg iskolás gyermekünket a balesetektől?

Milyen tanácsokkal lássuk el iskolás gyermekünket, hogy elkerülje az otthoni baleseteket és biztonságban legyen az utcán?

Részletek

Így vigyázzunk magunkra, miután elköltöztek a gyerekek otthonról

Hogyan tegyük biztonságosabbá otthonunkat és hogyan készüljünk fel a háztartási balesetekre, ha a gyerekek már elköltöztek otthonról?

Részletek