A futás gondolatébresztő ereje

Laza Tízes S02E01

Elindult a 2. évad! Az első rész vendégpárosából az egyik egykori ciszterci diák, jogi doktor és humorista. A másik pannonhalmi bencés szerzetes, tanár, kulturális igazgató, vívó-szakosztályvezető. Az élet nagy döntései, hivatás, intimitás, hűség, és persze curriculum, azaz futás!

Lehet-e standupolni egy monostorban? Milyen a komolyra hangolt humorest? Miért olyan a futás, mint egy mise? Hogyan választottak maguknak művész és szerzetesnevet? Milyen civilben a humorista és a szerzetes? Melyik a legjobb vicce KAPnak, kap-e zsebpénzt Konrád? Egyáltalán munka-e a szerzetesség, kiveheti-e a szabadságát, és mi az az 50 km-es szerzetesfutás? 

Disputa közösségről, elköteleződésről, feladásról, meghaladásről és megújulásról, hosszútávban gondolkodásról. 

Vendég: KOVÁCS ANDRÁS PÉTER humorista és DEJCSICS KONRÁD szerzetes.

Házigazda: SIMONYI BALÁZS.

Hallgasd meg az S2E1 adást ezen a linken! KAP & Konrád OSB, azaz Kovács András Péter & Dejcsis Konrád - A podcast on Anchor

 

Ne hagyd, hogy egy váratlan sérülés hosszú időre kizökkentsen a megszokott életből! Személyre szabott megoldásaink nemcsak pénzügyi, de orvosi asszisztencia szolgáltatást is nyújtanak.


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Érdekel a futás?

Olvasd el az NN Magazinunk írásait a témában.

Laza Tízes S02E02 - Hogy viszonyulunk saját testünkhöz és másokéhoz?

Pörög az életük és pörög a nyelvük. Impulzív, vibráló, tettrekész emberek, akik mindennap szó szerint közszemlére teszik, megméretik magukat közönség előtt - akár színpadon, akár saját nappaliból közvetítve

Részletek

A hobbifutók 10+1 dilemmája

Kezdő futóknak minden jó tanács aranyat érhet, de a tapasztalt hobbifutókban is gyakran felmerülnek komoly kérdések, ezért jól jöhet a tapasztalatcsere.

Részletek

Nem csak a lábunkat, de a szemetet is szedtük!

Idén első alkalommal szerveztünk meg az NN Szedd lábad! szemétszedő futást Magyarország legaktívabb környezetvédő szervezete, a JÖN Alapítvány szakmai támogatásával.

Részletek