Ha az élet citromot ad, facsarj limonádét!

Laza Tízes S03E01

Elindult a Laza Tízes 3. évada! Eljössz egy Laza Tízesre? Csak egy bő óra - vagy kettő. Hatpercesekben, tíz kili. Simonyi Balázs műsorvezető segítségével az előző két évadban az élet különböző területeiről ismert személyiségekkel találkoztunk, akiket a futás mégis összeköt, és felfedi az embert az imidzs mögött. A harmadik évadban civilek, hétköznapi emberek következnek, akik mégsem hétköznapiak. Sportolnak, mozognak, és nagyon sajátos történetük, hozzáállásuk és hátterük van. De főleg: példát mutatnak. - Itt lesznek velünk az életet ellenszélben élők, akik mégis a legjobbat hozzák ki a dolgokból.

Idősek, akik fiatalokat lepipálva aktívak akár 80 év felett is, és a repertoárjuk az ironmantől a senior VB-részvételen át egészen a többszáz kilométeres futásokig terjed.

Különböző felekezetek papjai, eltérő világnézetű személyek, akiknek a mozgás meghatározó jelleggel bír hitéletükben.

Kulturális területen tevékenykedő háttéremberek, akik nélkül egy nagy volumenű alkotás létre sem jöhetne. - Sajátos projekteket kitűző, eltökélten sétáló-bicikliző emberek.

Végül olyanok, akik a versenyszférában dolgoznak, és a futás nagyban segít nekika csapatmunkában és a hatékony munkavégzésben. Sorsokról, motivációról, életmódról beszélgetünk. Fordulópontokról és öngondoskodásról. Nagy levegőkről és még nagyobb döntésekről. Szenvedélyről szenvedéllyel.

Tarts velünk! A 3. évadban civilek, hétköznapi emberek következnek, akik mégsem hétköznapiak. Sportolnak, mozognak, és nagyon sajátos történetük, hozzáállásuk és hátterük van. De főleg: példát mutatnak.

Ebben az adásban itt lesznek velünk az életet hátrányos helyzetben élők: rákbeteg, kerekesszékes és cigány. A tabusított szavak ellenére ők mégis a legjobbat hozzák ki a dolgokból a futásra támaszkodva. Ha az élet ad egy citromot, facsarj limonádét belőle! Sorsokról, motivációról, életmódról beszélgetünk. Fordulópontokról és öngondoskodásról. Nagy levegőkről és még nagyobb döntésekről. Szenvedélyről szenvedéllyel.

Vendég: Sallai Zsuzsi, Orsós "Kenyai Kobra" Ferenc, Gulyás Andris és Zoltán.

Házigazda: Simonyi Balázs.

Podcast nemcsak futóknak, nemcsak futásról.

Meghallgatható:

Érdekel a futás?

Olvasd el az NN Magazinunk írásait a témában.

Laza Tízes S03E02

Miért jó futva járni, lassan nézelődni, szemlélődni? Perifériáról és lokálpatriótákról. Elnéptelenedésről és összeolvadásról. Sorsokról, motivációról, életmódról beszélgetünk. Szenvedélyről szenvedéllyel.

Részletek

Laza Tízes S03E03

Előtérben a kulturális területen tevékenykedő háttéremberek, akik nélkül egy alkotás sem jöhetne létre. Körlégzésről és sarkon beforduló gondolatokról, feladott UB-król és győztes SUHANJ! 6-ról.

Részletek

Laza Tízes S03E04

Hit és futás. különböző felekezetekhez tartozó, eltérő világnézetű személyek beszélgetnek, akik mégis rokonlelkek. A mozgás és hit fontos jelleggel bír életükben, egyik másiknak az üzemanyaga.

Részletek