Nyugdíjtippek a harmincas korosztálynak


Mindenkinek szüksége lesz nyugdíjasként a megtakarított pénzre.

Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy öngondoskodásra, nyugdíjcélú megtakarításokra van szükség ahhoz, hogy a jövő idősei fenn tudják tartani korábbi életszínvonalukat a nyugdíjba vonulást következő évtizedekben. Az NN Biztosító szakemberei összegyűjtötték az időskori felkészülésre tanácsaikat, tippjeiket a harmincas éveikben járóknak.

Mielőbb kezdjen el gyűjteni! 

Ne gondolja, hogy megtakarítani később könnyebb lesz! Ne várjon arra, hogy majd ha karrierje beindul, és jövedelme növekszik, könnyebb lesz megtakarítani. A valóságban az évek múlásával a kiadások is nőnek, hiszen sokan ilyenkor vállalkoznak autó- és lakásvásárlásra, házasságra, családalapításra.

Tervezzen tudatosan!

Gondolja át pénzügyeit, és akár egy szakember vagy tanácsadó segítségével állítson össze egy hosszú távú pénzügyi tervet, amihez tarthatja magát!

 

Tájékozódjon lehetőségeiről!

Ismerje meg a nyugdíjcélú megtakarítási termékeket, döntsön felelősen, ne sajnálja az időt az információk összegyűjtésére. Mérlegelje a költségeket, az esetleges kockázatokat és a várható hozamokat! Mindenképpen érdemes kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítási formát választani, így az összegyűjtött pénzt biztosan nem használja fel másra.

 

Adókedvezményt is kaphat!

2014 januárjától Magyarországon akár 130 ezer forintnyi adójóváírást is elérhet a nyugdíjbiztosításra befizetett összeg után a törvényi feltételek szerint. Mindenképpen keressen olyan terméket, amely részesül az adókedvezményben, így megtakarításai összegét az állami támogatás is növeli.

Sok kicsi nagyon sokra megy

Számolja ki, mekkora összeget tud havonta nélkülözni, és azt minden hónapban tegye is félre. A megtakarítást kis összegekkel is el lehet kezdeni, hiszen a hosszú évtizedek alatt a sok kicsi sokra megy. Legyen kitartó!

 

Az NN Biztosító segít!

Számolja ki nyugdíjkalkulátorunk segítségével, hogy a mennyi pénzt kell félretennie a következő években azért, hogy nyugdíjas éveire össze tudja gyűjteni azt az összeget, amely igényeinek és céljainak megfelelő lesz.

Cikkek nyugdíj témában

Olvassa el Magazinunk nyugdíj témájú cikkeit.

Kevesebb pénzből költene ugyanannyit a magyar nyugdíjas

Téved, aki azt hiszi, hogy a nyugdíjasoknak sokkal kevesebbre van igényük, mint az aktív korúaknak, az átlagnyugdíj mégis 20 százalékkal elmarad a fizetésektől.

Részletek

Harminc év alatt azt sem tudjuk mi az a takarékoskodás

A felnőttkor kapujában az ember mindenre gondol, csak egy dologra nem: arra, hogy a kiszámíthatóbb jövőjéért félretegyen.

Részletek

Négy inspiráló nyugdíjas

Miért iratkozik be valaki 71 évesen, ötven évvel első diplomája megszerzése után, az egyetemre? Hogyan lehet 83 évesen teljesen új, a korábbinál jóval izgalmasabb életet kezdeni, vagy 89 évesen maratonra készülni?

Részletek