Magazin /  Egészségmegőrzés  / Betegség esetére legyen B tervünk

Betegség esetére legyen B tervünk


Amikor megbetegszünk, a személyes orvoslátogatás mellett az interneten fellelhető információk és egyéb szolgáltatások is megkönnyíthetik az életünket, hiszen igénybevételükkel időt és energiát spórolhatunk meg. Ilyen többek közt az Egészség asszisztencia szolgáltatás, amit az NN Biztosító egyéni ügyfelei 2024. december 31-ig díjmentesen vehetnek igénybe. Nézzük, milyen esetekben tud mindez segítségünkre lenni gyógyulásunkban és egészségünk megőrzésében!  

Felelősség saját magunkért

Jobb elkerülni a bajt, mint megküzdeni vele. Ez saját magunkkal szemben is érvényes, hiszen mi vagyunk felelősek saját magunkért. Ha sokáig meg szeretnénk őrizni egészségünket, akkor érdemes mindent megtennünk ennek érdekében. A betegségek megelőzésének, a jó kondíció kialakításának és megtartásának 3 legfontosabb eleme: a mozgás, a táplálkozás és a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel.

Nem csak rajtunk múlik

Persze a legnagyobb odafigyelés mellett is kialakulhatnak elváltozások, betegségek, főleg a kor előrehaladtával. Éppen ezért, a népegészségügyi problémát okozó krónikus betegségekre utaló jeleket államilag szervezett szűrővizsgálatok igénybevételével már korai, tünetmentes szakaszban felderíthetjük. hogy A szűrővizsgálatokat követő specifikus vizsgálatokkal pedig a minél korábbi diagnózisfelállítását könnyítjük meg, így kezelésünk a lehető leghamarabb megkezdődhet. A szűrés és a korai felismerés hatékonyságát jól mutatja, hogy az emlőrák miatti halálozásokat akár 30-40 százalékkal is csökkentheti a mammográfiás szűrővizsgálat

Az állami szűrések mellett a munkáltatói juttatásként elérhető biztosítási csomagokban és az önköltséges magánellátásban elérhető vizsgálatok száma és népszerűsége, a koronavírus-járvány csillapodásával folyamatosan nő. A magánellátásban igénybe vett vizsgálatok árát azonban ki is kell gazdálkodni, hiszen 40 éves kor fölött már százezres tétellel is számolhatunk évente, ha a lehető legnagyobb körültekintéssel fordulunk egészségünk felé.

Egyre többen fordulnak a magánegészségügy felé

Mindettől függetlenül évek óta megfigyelhető tendencia, hogy nő a saját zsebből magánellátásra fordított összeg Magyarországon. A magánegészségügy nemcsak a szűrővizsgálatokat teszi gördülékenyebbé, kényelmesebbé, hanem számos más vizsgálatot és kezelést is, a vérvételtől egészen a műtétekig. Az NN Biztosító saját kutatása szerint már a járvány előtti időszakban 60 százalék körül alakult azoknak a száma, akik egy vagy több esetben az állami intézményrendszeren kívül magánellátást is igénybe vettek. Ugyanakkor a felmérésből az is kiderült, hogy ezeknek az embereknek az 59 százaléka számára anyagilag megterhelő volt előteremteni a magánintézményben igénybe vett szolgáltatások költségét. Ennek egyik oka, hogy 100 válaszadóból csupán 17 fedezete költségeit egészségbiztosítással vagy egészségpénztári számláról, a többieknek saját zsebből kellett állnia az éves átlagban 113 ezer forintos lehet. 

Azontúl, hogy igyekszünk megelőzni a bajt, és idejében felismerni, az is fontos, hogy legyen mihez nyúlni akkor, amikor gyógyulásra, regenerálódásra van szükségünk, hiszen ennek anyagi vonzata is van. Ha az egészségmegőrzésen túl, a váratlan egészségünket érintő helyzetekre előre gondolunk és az öngondoskodást is fontosnak tartjuk, olyan egyedi megoldásokat is találhatunk az NN Biztosító termékkínálatában, melyek anyagi segítséget nyújthatnak súlyos, meghatározott betegségek esetén.

Támasz az anyagi segítségen túl

Egy betegség kialakulásakor kulcsfontosságú a felismerés időpontja és az is, hogy panaszainkkal a megfelelő ellátáshoz jussunk.

Az NN Biztosítónál elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítséget nyújtsunk az egészségmegőrzéshez és támaszt a gyógyuláshoz. Ezért 2024. december 31-ig egyéni biztosítással rendelkező ügyfeleinket Egészség asszisztencia szolgálatással ajándékozzuk meg. A 6 elemből álló asszisztencia szolgáltatás segítséget nyújthat számunkra abban, hogy nyomon követhessük egészségi állapotunkat, gond esetén pedig minél előbb a megfelelő segítséghez jussunk. Ne legyen baj, de ha mégis beüt a krach, legyen mindig B tervünk!

Egészség asszisztencia: 6 az 1-ben

1.     Szív-és érrendszeri kockázatbecslés

A szív-és érrendszeri kalkulátor segítségével megtudhatja, hogy az elkövetkezendő 10 évben mekkora eséllyel fenyegeti Önt súlyos szív-és érrendszeri megbetegedés. A befolyásolható paraméterek (vérnyomás, koleszterinszint, dohányzás) változtatásával azt is kiderítheti, hogyan hat kockázati besorolására, ha kezelteti magasvérnyomás betegségét, vagy változtat életmódján. A kapott eredménnyel, illetve az egészsége érdekében teendő lépésekkel kapcsolatos kérdésekben orvosi konzultációt is kérhet.

2.    Életmód kérdőív – egészségfelmérés

Egy orvosi csapat által összeállított kérdőív kitöltésével felmérheti jelenlegi egészségi állapotát. A kérdőív eredményét - táplálkozási és életmódbeli javaslatokat – letöltheti, és ezzel kapcsolatos kérdéseit illetően orvosi konzultációt is igényelhet telefonon, vagy e-mail-ben. 

3.    Orvos, akit éjjel-nappal hívhatunk

Az éjjel-nappal elérhető 7/24 Orvosi Call Center abban nyújt segítséget, hogy a hívott telefonszámot tárcsázva gyorsan tájékozódhatunk az ügyeleti nyitvatartásról, egészségügyi intézmények elérhetőségéről, gyógyszer mellékhatásokról. Amennyiben olyan kérdést teszünk fel, amelynek megválaszolása orvosi kompetenciát igényel, az operátor gyakorló orvos munkatársnak továbbítja hívásunkat. Egy telefonhívás sok esetben megnyugtató lehet, hiszen gyorsan választ kaphatunk, akkor, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

4.    Egészségügyi tanácsok

Előfordulhat, hogy meglévő betegségünkkel kapcsolatban jártunk már orvosnál, vizsgálatokon, de úgy érezzük, további kérdésünk merült fel, tanácsra lenne szükségünk. Ebben az esetben igénybe vehetünk telefonos, vagy online formában történő általános orvosi konzultációt. Kérhetünk segítséget az orvosi dokumentumok értelmezésében, valamint betegséggel, gyógykezeléssel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdésekben. 

5.    Online időpontfoglalás a megfelelő orvoshoz

Ha már tudjuk, hogy egy olyan betegséggel, problémával állunk szemben, amelyhez elengedhetetlen a személyes orvosi találkozó, elkezdünk azon töprengeni, mégis kihez és hova forduljunk. Az online orvoskereső és időpontfoglaló szolgáltatás orvos és egészségügyi szolgáltató keresést és időpont foglalást tesz elérhetővé, így Ön választhatja ki azt a szakembert, akivel szívesen konzultálna egészségügyi kérdéseivel kapcsolatban. 

6.    Segítség a vizsgálatok kiválasztásában, leszervezésében 

Sok esetben egy betegséghez kapcsolódóan több vizsgálaton is részt kell venni. A betegútmenedzsment szolgáltatás esetén orvosi tanácsadás keretében segítséget kaphatunk az egészségügyi ellátás szakterületének kiválasztásában, a vizsgálatok sorrendjének felállításában, az egészségügyi intézmény és szakterület kiválasztásában, sőt, igény esetén az ellátást az egyeztetett egészségügyi szolgáltatónál meg is szervezik számunkra. Részletekért és az igénybevétel pontos menetéért, kérjük látogasson el honlapunk Egészség asszisztencia oldalára.
 


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Gondolatok a magán egészségügyi szolgáltatásokról. Mikor, miért és hogyan?

A magánegészségügy egyre elterjedtebb Magyarországon, de fontos tudnunk, hogy pontosan mivel is jár, mi alapján válasszunk!

Részletek

Orvosi tanácsok az otthonunkban?

Igen, lehetséges! A 7/24 Orvosi Call Center éjjel-nappal hívható, így, ha sürgős tanácsra vagy segítségre van szükségünk, azonnal megkaphatjuk.

Részletek

Modern orvos-beteg kapcsolattartás

Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, amikor egészségügyi kérdéseinkkel nem feltétlenül kell elmennünk az orvosi rendelőbe, mégis kérhetünk érdemi segítséget?

Részletek