Magazin /  Gondoskodás  / Kiknek ajánljuk az életbiztosítást?

Kiknek ajánljuk az életbiztosítást?

2024.03.12. |   3 perc

Az élet kiszámíthatatlan, bármennyire is tudatosan szervezzük mindennapjainkat – azonban egy életbiztosítás segíthet abban, hogy váratlan helyzeteket könnyebben vészeljük át. De mégis milyen életkorban vagy élethelyzetben lehet rá szükség? Egyáltalán kinek ajánlott életbiztosítást kötni és hogyan zajlik a folyamat a gyakorlatban? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Bár a biztosítási piacon sokféle életbiztosítási konstrukció közül választhatunk, melyek a számos egyéni élethelyzethez igazodva egyedire szabhatók, céljuk minden esetben az, hogy a váratlan helyzetekben is anyagi segítséget nyújtsanak nekünk és szeretteinknek. 

Egy életbiztosítás ráadásul nemcsak akkor lehet hasznos, ha már megtörtént a baj. Hiszen maga a tudat, hogy felkészültünk a jövőre, jó hatással lehet mentális és fizikai egészségünkre, csökkentve a mindennapi stresszt és a jövő kiszámíthatatlanságából eredő szorongást. 

De mégis milyen konkrét helyzetekben jönnek jól ezek a biztosítások? És hogyan segítenek nekünk a gyakorlatban? Cikkünkben életszerű példákon keresztül adunk választ ezekre a kérdésekre és bemutatjuk, hogyan kötheted meg biztosításod az NN-nél.

Egyedülállóknak

Európa-szerte többen élünk egyedülállóként, mint korábban valaha. Az Európai Bizottság felmérése szerint az egyedülálló felnőttek száma 2009 és 2022 között több, mint 30 százalékkal növekedett. Az, hogy partner nélkül éljük-e mindennapjainkat, mindig egyéni körülmények és döntések kérdése. 

Annak azonban, aki akár csak rövid távon is egyedülállóként él, fontos lehet gondoskodnia a megfelelő pénzügyi tartalékról, hiszen így anyagi értelemben is kevesebb támaszra számíthat a környezetében. Különösen igaz ez azokra, akiknek szülei már nyugdíjas korúak, vagy családjuk anyagi helyzete nem engedi meg, hogy hirtelen nagy kiadásokat tudjanak fedezni.

Egy életbiztosítás anyagi segítséget jelenthet váratlan balesetek vagy komoly betegségek esetére. Ez azt jelenti, hogy a biztosítási összegből – mely bármire felhasználható - fedezhetjük a váratlan helyzetekből adódó kiadásainkat. Ilyen kiadások lehetnek:

 • a kórházi tartózkodás,
 • a műtétek,
 • a gyógyszerek és gyógykezelések költségei vagy
 • a rehabilitáció díja.

Életbiztosításod összegét azonban nem csak konkrét kezelések finanszírozására fordíthatod, hanem az átmenetileg csökkenő vagy kieső jövedelmed pótlására is. Így nem szükséges lemondanod korábbi életszínvonaladról, miközben teljes mértékben a felépülésedre koncentrálhatsz.

Életbiztosítás betegség esetére

Az NN életbiztosításai mellé választható különféle kiegészítő biztosításokkal személyes élethelyzetedhez igazodó konstrukciót állíthatsz össze, melyet élethelyzetednek megfelelően a későbbiekben is rugalmasan alakíthatsz.

Választhatsz többek közt:

 • mellrákra,
 • rosszindulatú daganatos betegségekre és
 • súlyos betegségekre fedezetet nyújtó biztosítást, 
 • kórházi napi térítést,
 • műtétek és kisebb sebészeti beavatkozások térítését és 
 • egészségkárosodásra szóló járadék biztosítását.

Minél többféle elemből állítod össze a saját biztosítási csomagodat, annál szélesebb körű lesz a biztosítási védelem. 

Családosoknak

Hazánkban számos család pénzügyi stabilitása egyetlen családfenntartó keresetétől függ. Ha egy váratlan, tragikus baleset vagy megbetegedés következtében ez a családtag meghal, a hátramaradottaknak a lelki megrázkódtatás mellett még komoly anyagi kihívásokkal is szembe kell nézniük. 

A mindennapi megélhetés költségei mellett a családtagoknak olyan plusz terhekkel is számolniuk kell, mint a temetési költségek vagy az öröklődő hitelek, így rokoni, baráti támogatás híján akár adósságspirálba is kerülhetnek.

De nem csak a legrosszabb esetben kerülhet veszélybe egy család megélhetése: elég például egy baleset miatt szükséges műtétre gondolni, amikor a családfenntartó akár hónapokra is kieshet a munkahelyéről.

Az ilyen helyzetek megelőzésében segíthet egy kockázati életbiztosítás. Minél fiatalabban kötöd meg a személyedre szóló biztosítást, annál alacsonyabb – akár már 4000 forintos  – havidíjért cserébe biztosíthatod, hogy családod ne kerüljön nehéz anyagi helyzetbe akkor sem, ha téged váratlan baleset ér. 

Életbiztosítás baleset esetére

Egy váratlan és súlyos baleset után a gyógykezelés költségei és a jövedelemkiesés okozta anyagi problémák komoly terheket róhatnak az egész családra.

A NN életbiztosításai a kiegészítő biztosítások révén átfogó megoldást kínálnak baleset esetére, és segítséget nyújtanak abban, hogy anyagi biztonságban tudhasd családod, és minden energiáddal a gyógyulásra koncentrálhass. 

Saját magad, szeretteid és gyermekeid is biztosíthatod többek közt balesetből eredő:

 • halálra,
 • egészségkárosodásra,
 • műtétre,
 • keresőképtelenségre,
 • kórházi napi térítésre,
 • csonttörésre is.

Idős korban

A kor előrehaladtával a megbetegedések kockázata is növekszik. Épp ezért nemcsak a rendszeres szűrővizsgálatok válnak egyre fontosabbá, de a váratlan helyzetekre való tudatos anyagi felkészülés is. 

Emellett egyre gyakrabban vetődik fel bennünk a kérdés, hogy ha meghalunk, akkor ki - és leginkább miből - gondoskodik majd a temetésünkről és a hozzá tartozó kiadásokról. Életbiztosításunk a jövőben segítséget nyújthat hozzátartozóinknak a temetés költségeinek fedezéséhez is.

Életbiztosítás időskori tragédia esetére

Azok számára is van megoldás, akik koruk miatt már csak magas díjjal vagy egyáltalán nem köthetnek életbiztosítást.

Az NN életbiztosítása  49 és 75 év között köthető meg, életed végéig életbiztosítási védelmet nyújt, miközben előre gondoskodhatsz a családodat, szeretteidet terhelő kiadásokról, legyen szó örökösödési illetékről vagy temetési költségekről.  

 • Megoldást nyújthat hozzátartozóidnak a temetési költségek fedezésében.
 • A díjfizetési tartam 4 és 30 év között a Biztosító által kínált lehetőségek közül választható, de a díjfizetési tartam végén a Biztosított életkora nem haladhatja meg a 80 évet.
 • A biztosítási védelem ügyfeleink élete végéig fennmarad.
 • A szerződéskötéshez nincs szükség orvosi vizsgálatokra és egészségügyi kockázatelbírálásra.

Hogyan segíthet az NN?

Bármilyen biztosítási csomagról legyen szó, az NN Biztosítónál az igényfelméréstől kezdve egészen a kifizetésig megbízható partnerként segítjük biztosított ügyfeleinket.

Biztosítási tanácsadóink évente egyszer felkeresik az ügyfeleket, hogy közösen áttekintsék a biztosítási szerződést, és átbeszéljék az esetleges változásokat, terveket. Ezek az alkalmak arra is lehetőséget teremtenek, hogy az új igényekre szabva változtassuk meg a konstrukció részleteit.

Ezenkívül ügyfeleinknek díjmentesen biztosítjuk az Egészség asszisztencia szolgáltatást is. Az Egészség asszisztencia igénybevételével a nap bármely órájában gyakorló orvosoktól kaphatsz gyors és megnyugtató választ felmerülő egészségügyi kérdéseid esetén.

Anyagi segítség a bajban

Az NN Biztosító életbiztosításai akár jelentős anyagi segítséget nyújthatnak neked vagy szeretteidnek azokban a kritikus élethelyzetekben, amelyekre lehetetlen előre felkészülni.

Biztosítsd magad!

Már kevesebb, mint 4 000 Ft havi díjjal felkészülhetsz olyan váratlan helyzetekre életbiztosításunkkal, mint például egy baleset miatt bekövetkező kórházi ápolás, váratlan műtét, rokkantság vagy haláleset.

 

Ez is érdekelhet!

Kockázati életbiztosítás: a kiszámítható jövőért

Mi is az a kockázati életbiztosítás? Milyen tévhitek élnek bennünk ezzel kapcsolatban, és milyen lépéseket kell tennünk, ha a biztosítás mellett döntünk?

Részletek

Megtakarítás az új spórolás?

Hogyan függ össze a minőségi élet és a megtakarítás? Nem épp az életminőségünkön rontunk azzal, ha félreteszünk, ahelyett, hogy költekeznénk?

Részletek

Mitől lesz minőségi az életünk?

Ma már köztudott tény, hogy jó pár évvel hosszabb lesz a mi életünk, mint nagyszüleinké. Kérdés, hogy vajon hogyan tudjuk tartalmasabbá tenni ezt a hosszabb életet?

Részletek

A jelen oldalon található információ a tájékoztatás célját szolgálja, mely nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, a biztosítási termékek részletes ismertetésének, és nem helyettesíti a szerződési feltételekben leírtakat. Kérjük, az életbiztosítási szerződés megkötése előtt a termékekhez kapcsolódó dokumentumokat alaposan olvasd át, és csak ezek ismeretében, és megértése esetén kösd meg az életbiztosítási szerződést. Ezekről az NN Biztosító ügyfélszolgálatán kívül a Dokumentumtárban is tájékozódhatsz.