Smarticle - Életbiztosítás - 16 - Bárkivel megtörténhet, avagy mire jók az életbiztosítások?

Magazin / Gondoskodás / Bárkivel megtörténhet, avagy mire jók az életbiztosítások?

Bárkivel megtörténhet, avagy mire jók az életbiztosítások?


Senki sem tudhatja, mit hoz a holnap, a jövő hét vagy a következő 10 év. De szerencsére a másokról való gondoskodás és az öngondoskodás ma már egyre több ember életének tudatos része.

Mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy mi történne akkor, ha hirtelen lebetegedne, kórházba kerülne vagy ugyanez a szeretteivel történne meg. Szerencsére az élet ritkán sodor bárkit ezekbe a helyzetekbe, de sosem lehet tudni, hogy mikor fordul a kocka és valami tragikus esemény történik. A nem kívánatos események is ugyanúgy életünk részét képezik mint a nevetés és a szeretet.
Mindezekért fontos, hogy a váratlan negatív eseményekre is tudatosan tervezzünk! A jól megtervezett jövőterv megvalósításában biztonságot adhatnak az életbiztosítások és az ezekhez kapcsolható kiegészítő biztosítások.Egy életbiztosítás sokféleképpen megköthető, és akkor nyújt igazi támaszt, ha szakértő segítségével minél inkább személyre szabott és jól átgondoltan hosszútávra vonatkozik. Fontos szempont lehet például, hogy valaki családos vagy éppen egyedülálló. Természetes, hogy gondoskodni akarunk szeretteinkről, a családról arra az esetre is, ha bármi nem várt tragikus esemény következik be. Az életbiztosítások segítségével családját biztonságban tudhatja, hiszen biztosítása nagy eséllyel fedezi a hozzátartozói életszínvonalának megtartását.

A kedvezményezetteken túl fontos meghatározni az életbiztosítás célját, vagyis azt, hogy milyen váratlan esetekre akarja a biztosított felhasználni a biztosítás nyújtotta szolgáltatásokat, juttatásokat. Váratlan esemény lehet például kórházi ápolás, betegség és halál.

Biztosítási esemény Miben segít?
Haláleset A biztosító kifizetése fedezheti a család életszínvonalának megtartását, hitelfedezetként használható vagy a temetési költségekre fordítható.
Baleseti rokkantság Hozzájárul a gyógykezelés, felépülés kötlségeihez és ellesúlyozhatja az esetleges jövedelem-kiesést.
Kritikus betegség Támogatás a gyógyítási költségek fedezésére, a kiesett jövedelem pótlására, nagyobb hitelek visszafizetésére.

Az életbiztosítások esetében is fontos, hogy jól tervezzen és olyan összegeket tegyen félre, amelyek valódi és hosszútávú segítséget jelentenek Önnek és családjának a nem várt problémás időszakokban.

Smarticle lead - életbiztosítás - életút

Like doboz


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Gondoskodás - elosztó gyűjtő tartalom

Tartalom megjelenítő

Hogyan védjük meg iskolás gyermekünket a balesetektől?

Milyen tanácsokkal lássuk el iskolás gyermekünket, hogy elkerülje az otthoni baleseteket és biztonságban legyen az utcán?

Részletek

A megelőzés életet ment

Az emberek első reakciója a rák gyanújának felmerülése után a döbbenet és a bizonytalanság. Ez természetes, de az első sokk után már másnak kell középpontban lennie: a gyors diagnózisnak, a kezelésnek és a gyógyulásnak.

Részletek

5+1 nem evidens dolog, ami megvéd a betegségektől

Megmutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha a betegségek vagy a rák kialakulásának megelőzéséről van szó.

Részletek